OchiReci Chronicles

Published in Romania - Social interactions and entertainment - 29 May 2024 08:18 - 1

 La toţi şi viitori, Sănătate


Încep în ritm alert, vesel şi fericit cu "staţi-ar ciorba în gât" dedicată ăluia de a aruncat o oală de ciorbă  pe mine, după care mă calmez brusc şi explic. Deci mă plimbam liniştit pe drumurile noastre mioritice, admirând peisajul colorat şi plin de viaţă, când tam-nesam din senin mă trezesc complet stropit de un binefăctor care a aruncat oala cu ciorbă pe geam  că de așa se cade.. Evident mă cam iau dracii și nu se cade că e și sutana nouă și nu mă duc la dușman că nu e bine! Unul în tricou cu 80%, îmi sună cunoscut, râde de mine voios, dar nu-s eu genul să mă cert cu oamenii... pentru atât, mai ales în sutană! așa că treacă de la mine (drace e al tău dacă-l vrei, pe partea mea zic pas, da să nu zici la nimeni că ne știm)

Până aici, toate bune şi frumoase, trec toate, cu toate că eu nu pricep de ce numai de-astea cad din cer, de ce odată măcar nu cade o fericire!, că de restu încep să devin sătul!  Trec însă pest acest amănunt și realizez că tot e bine, nu mi-a căzut oala în cap, că acolo era belea (și n-aveam cașcheta la mine - glumă din alt joc, pentru cine se prinde), dar sutana e distrusă și tocmai am dat o căruță de lumânări pe ea, aoleu ce mă fac, mă mai și vede lume așa pi stradă și cine știe ce gânduri mai are. Nici nu îmi termin gândul că mă salută unul: ci faci popă, îmi ia ceva timp să mă dumiresc (evident el a mai zis acolo ceva, nu cred că de bine, dar nu am auzit așa că nu bag mâna în foc)  și să răspund încercând să ghiceșc e femeie sau bărbat sau ce dracu e dihania aia și zic și eu hai noroc popo! (După zic evident aleluia de 100 ori că i-ar am invocat dușmanu și am judecat necuvincios) și dau să mă duc în ale mele.

Distras de personajul anterior menționat (încă nu-mi dau seama ce aliens e și ăla, sau ce specie... dar am răbdare, aflu eu cândva că mai dă el târcoale), cât pe ce să mă duc de-a dura (am călcat pe oală).  Rasa m.... cu ciorba m.... , bine că nu mi-am spart capul (repet nu am cașcheta). Ii f... un picior la oala aia și mă prind după că am pantofi și ăia nu-s cu bot de fier deci iar rasa m.....cu oala m....

Și uite așa amărât cum eram cu sutana distrusă și belit la un chicior, observ că oala buclucașă are ceva scris pe ea și curios (rasa m... de oală cu ciorba ta cu tot)  o ridic și mă uit: pe o parte erau tot felul de mesaje: eu vreau solda să ți-o iei, da te bag și-n top deci vrei  (nu am prea înțeles eu că îs cu frică de Dumnezeu nu fac din astea, aveți numere? că dacă vreau , vreu-vreu Smile)  și pe partea ailaltă era hai votează-mă un pic, pic, pic. pe piele  (iar confuz ce pic vrea ăsta îi picură mintea sau are nevoie de pic pentru lipit, nu că ar ajuta că nu e bun, dar după sac și petec și mintea dacă e dusă nu se mai lipește și partea aialaltă cum să-l votez pe piele, o fi gândit cumva pe pile, iar nu sună ghine da ci eu îs dus cu pluta să votez pe pile, alea is cam abravize).

Nedumerit așa cum eram mă trezesc cu dihania dinainte iar lângă mine: salut popă. Mă uit nedumerit la el, ce dracovenia stimabilei sale mame  (dacă are, da trebuie cred!) vrea?  Nu reușesc să răspund, dau și eu ca prostu din cap (decât ca el mai bine ca mine !), și stau cu oala aia în mână încercând să mă concentrez, o fi anticrist? dracu sau vreo vietate necunoscută? El foarte amabil îmi zice că e oala lui (pe loc decid să nu intreb pentru ce) și că domnița lui a aruncat-o din greșală aparent da o vrea înapoi!  (eu la momentul ăsta îs knock-out, aoleu vorbește, că înainte nu m-am prins)

Evident îi dau oala, nu în cap cum ar fi trebuit sau meritat (să mă ierte Dumnezeu de gânduri rele, că nu le am - doar le fac Smile) ci normal dar nu mă abțin și întreb ce dracu e cu oala aia (100 rugăciuni că iar am pomenit dușmanul) și-mi zice că o ciorbă veche și foarte specială de pe alte meleaguri aparent și virtuale. Ptiu drace, (amu 200 că mă învăț și nu e bine).

După ce îmi termin de ispășit pedeaspsa is mirat, el tot acolo e  așa că îl întreb: vrei și ciorba?, el de asemenea foarte civilizat nu mulțumesc păstreaz-o că nu ți-am dat-o degeaba. Auzind asta evident m-am comportat exemplar, pâinea și  untul lui Dumnezeu gen grijania m.... și dă-i cu oala în cap

Prima dată a râs, hm deja mă speriam, dar a doua oară cum s-a nimerit sau nu,  a zis nu mai da și nu am mai dat că îs om ok (decât de câteva ori în plus, da cine le numără). Mi-a explicat arătania (pardon omul, sau ce-o fi) că pe o parte e ceva ce se cheamă partide și doar vorba de ele deci doare de nu te doare, da partea ailaltă îs ceva unități militare cu puterea groasă și arde rău. Când am auzit de ars, am luat foc că și dracu se speria de mine deja, și i-am zis clar și răspicat: luate-ar focurile iadului să te ia cu explicațile tale, da te rog frumos să-mi speli și mie sutana!

Arătania vizibil nederanjată de buna mea cuviință mi-a zis simplu și clar, asta e rețetă de la mama și rămâne la mine, deci dă sutana și așteaptă până ți-o dau înapoi da ai grijă că te las la chioleței și după vedem cine pe cine arde!

În mintea mea deja erau gânduri mixte, ce e a omului e a omului, plus că nu te pui cu prostu că are mintea odihnită și o fie el popo și nu popă dar te arde mai repede, deci foarte înverșunat am dat sunata jos și i-am dat-o cu foarte multă vână în mine: Mulțumesc, când o primesc înapoi? . Și aici a fost foarte promt și civilizat: o returneză într-o zi de joi, amu nu stau eu să mă cert cu ce-o fi că nu a specificat și care.

Doar că eu avem altceva în căpușor, adică dihania aia mă lasă la chiloței, ete na am costum sub sutana, că is preventiv și nu umblu așa în curul gol pe stradă (decât uneori, am auzit că e o croazieră de nudiști dacă o face maxim 45 mă duc , dacă nu ptiu satana! ).

Deci revenind, i-am dat la ...ce-o fi sutana cu toată speranță că o primesc (... din părți, Doamne fere!) și înapoi și spre mare lui surprindere mă duc în drumul meu în costumul de ginere, care eram odată!

O fi vrut ... personajul să-mi vadă chiloți, dar eu am o prestanță nu mă afișez așa la tătă lumea  (nici că port) că am ceva numit obraz (asta e pentru domni, la doamne mergem poză pe poză Smile)


Ok, am plecat și eu de acasă civilizat în sutană nu o mai am (deci azi pe la Biserică nu trecem), bine că am costumul că fără el era jale așa că hai să trec și eu pe la Congres, că parcă m-a votat lumea și îs și eu acolo.

Încerc să-mi iau la revedere de la entitatea din față, când din senin o gramadă de lume se aude (bă da parcă azi nu era meci?) și până mă nedumeresc deja e cam târziu, o mulțime mare de oameni (sub 154 că nu ați participat toți, din informații secrete aparent 80% dar doar din vi, la mine erau și morții, nu știu cum - secret profesional bănuiesc) trec pe lângă mine și când mă văd mă iau pe sus (wow ce popular is)  să mă ducă la stăpânire că aparent am zis de dracu de cine nu trebuia! Cum cine eu? Ptiu drace... ce faci hai că suntem prieteni deja, da ai pus berea la rece?, și pțnă se răcește da o tigară, am timp de acastiste după acasă! Smile

Nu că îmi place drumul, dar nici nu-mi displace, că evident eu nu fac nimic și aștia care mă duc parcă nu mi-au fost la slujbă dar nu știu ce au consumat însă is mai rapizi ca metroul, deci ajung imediat în piața sfatului în fața palatului șefului de trib, unde mă lasă oamenii jos și își văd de treaba lor. (al dracu dacă mai comand eu taxi, uber sau bolt ... pe ei îi vreau că și rapizi și gratuiți)!

Mă uit în jur, observ liniştit că am scăpat, răsuflu uşurat şi scuip în sân să-mi poarte noroc pe viitor, realizez după o palmă primită de la o duduie (fără nume că strică povestea) că eu nu am sâni şi că am scuipat unde nu trebuia, dar îmi văd liniştit de drum ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, mai ales că oricum dacă vroiam să stau pe loc şi să-mi cer scuze (cum se cade, nu că aveam de ce) nu aveam cum, fiind purtat iar din spate de valul de oameni care mă împingea ""uşurel" să mă ducă la președinte că de, de asta m-au adus aici până la urmă (da prima oară erau confuzi,ordine greșite sau incomplete aparent)!

Drumul nu m-a deranjat, da l-a cat mau tras mi-ar rupt si costumul si era de mire, aoleu de bocete și ce chin, dar stoinic și bătoș mă duc mai departe, dă-o draci de treabă (ptiu, prea mă pomenește azi, tre să-i dau și eu o bere măcar sau ceva că e jale).

Ajung așadar la big boss mare președinte care se uite la mine și zice: de ce ai scuipat femeia între tâte, te condamn să nu mai calci pe domeniul meu, jos cu haina de pe tine că eu împart aici dreptatea și legea  și tu nu ești de-al meu deci eject.

Și uite așa tam-nesam, rămân și fără costum (și așa era deja rupt), lu ăsta nu-i mai cer despăgubiri că de unde nu e nici Dumnezeu nu cere (opa, mi-am amintit ceva, îs pe drumul bun), dar dracu *(sau nu prea) tot vrea bere și evident iau costumul ăla și-l arunc de marea clădire a unității românești sau ce o fi și mă duc în treaba mea.

De dus mă duc, doar că sub costum pantaloni scurți și maieu kaki să mă arăt că-s militar, deci tot mai avem oleacă până la chiloței Cheeky


Când si ies însă din reședința prea măritulului conducător, aoleu cutremul, cică  s-a desfințat nu știu ce deal PB și colinele sale s-au pus pe ceartă. Ca să vezi amu nu mai vine muntele la Mahomed, e ocupat să se uite cum se ceartă dealurile singure între ele. 

Nu-mi bat eu capul de asemenea evenimente, evit ca pisica mortarul și fațada care cade de pe clădire și dau să mă duc în treaba mea, doar că e să vezi noroc chior: la poartă stau soldații și așteaptă directive plus o gloată mare de oameni care vor să voteze cu Da sau Nu fără să știe de, important e că pot!

Încerc să îmi fac loc printre ei, dar iar sunt luat pe sus: bre tu o să vi cu ceartă, bre to o să comentezi, bre tu cu cine votezi zi direct că nu știu ce facem. Le zic că îs neutru, și nu le prea place așa că îmi rup uniforma de pe mine că aparent nu merit să o port dacă nu-s din turmă.

Mă abțin să le zic ceva de bine pentru că habar nu am pentru ce se agită, că de nu merită și asta e s-a dus și uniforma, dar mândru în boxeri în tricolor mă duc dracu acasă că e mai bine și îi lăs pe toți să face ce-or vrea că lumea e mare și plină de fel și fel.


Îmi amintesc de dracu, nu mai scap de el, dar și de faptul că el tot vrea bere (ar trebui să nu mai bea sincer) dar îmi vine în minte: batul se dezbată da prostu niciodată!, o avea vreo relevanță? habar nu am!


-----


Mă trezesc din somn , în chiloții mei în tricolor, şi realizez că totul a fost un coşmar, e cam răcoare dimineața, la radio se  anunță 80% soare azi,  așa că îmi iau pe mine pantalonii scurți și maieul militar, nici nu beau cafeau că și văd că am treabă, tre să merg la muncă (și am vreo 3)  Îmi scot costumul de "mire" de la naftalină, mă dichisesc şi mă parfumez şi o iau din loc să mă plimb de nebun prin oraş, când să ies pe uşă tresar ... era cât pe ce să uit sutana


Prezentul articol este un pamflet dar nu trebuie tratat ca atare, vă place bine - nu vă place obişnuiţi-vă, pentru că "e ziarul meu (implicit visul meu) şi scriu ce vreau în el.


=======


Urmează ca la televizor:

Lupi Carpatini : Proiecte și proiect nou

Biserica eRomână - Bilanț

UCD - Candidat pentru CP


Stați pe aproape, astea oricum apar probabil ....mâine!


=======


Amu uitat să pun și o melodie


Support

Comments (1)

Ден, пореден, от #Турция филмаМи продължава #еразъм #филмаМи да е #филмаНи4к кога бря хаха да!? #another day #myMovie #Turkey #erasmus project CONTUNIES and I!