OchiReci Chronicles

Published in Romania - Political debates and analysis - 30 May 2024 10:07 - 4

Ultima categorie e politica,  mi se pare și normal să fie ultima cu toate că înțeleg că pentru unii e prima și poate chiar unica, dar în opinia mea e o treabă murdară care însă trebuie făcută și dacă tot trebuie, măcar să fie făcută cum trebuie!


Aici evident e Uniunea Creștin Democrată, pentru că pentru cine nu s-a prins am avut categoria militar (Lupii Carpatini) și social anterior (Biserica eRomână) deci îs evident doar articole despre proiectele mele, o laudă de sine cum ar spune unii cârcotași (care nu se pot lăuda cu așa ceva, aș zice eu, dar trec peste).


Și cum discutăm despre un partid politic în acest joc și ne apropriem rapid de ziua alegerilor prezidențiale e evident că discuția noastră e despre candidatul UCD la Prezidențiale!


https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/http://prod-upp-image-read.ft.com/ccec9f5c-c6e9-11e8-86e6-19f5b7134d1c?source=next-opengraph&fit=scale-down&width=900


Înainte însă de a întra în subiect, simt cumva că trebuie să mă prezint pentru că fără această prezentare v-ați uita la mine ca râma în piatră (citat CTP la judecata de joi de azi de la Europa Fm), nu știu de ce mi-a rămas în cap vorba aia, dar poate aflu curând sau cândva în viitor.


Ok, deci eu mi-s OchiReci, pe numele real Silviu (nu mai spuneți la nimeni, e secret) și joc asemenea jocuri de peste 15 ani așa că nu doar că le-am făcut pe toate, le-am cam făcut pe toate de mai multe ori, doar că le-am făcut în stilul meu și asta e ceva diferit.


Joc eDominacy din 2 aprilie 2024 deci mă aproprii de 2 luni spre mirarea mea, am fost ministrul educației/economiei în primul mandat a lui Hero (nici eu nu știu de ce, el nu cred că se mai întreabă) și am făcut acest partid amu câteva săptămâni la alegerile din Congres fiind singurul candidat (eram doi atunci în tot partidul și celălalt nu a candidat) fiind membru în congres cu cel mai mare număr de voturi pe mandat (9 în cazul meu, 2,62 voturi pe membru pentru Brain si 2.57 voturi pe membru pentru Honor, deci vorba celor de la Timpuri noi: Am cu ce! mă lăuda)


Am fost președinte pe er cam 1 an de zile, am construit de două ori de la zero Moldova (împotriva tuturor) și am ținut-o așa chiar și când România unor mari patrioți erau împotriva sau luptau împotrivă! Am candidat și în România și am pierdut la 1 vot (1374-1373 parca era, nu retin exact) , ăla al cetățeanului turmentat (clona părăsită și regăsită aș zice eu) și asta e, după a dispărut România de pe hartă deci mare grijă la vot, că fără mine e greu de trăit și nu o zic eu o zice e-istoria!


Deci în atâția ani de zile am văzut multe și felurite și aici pe jocul ăsta totul mi se pare un deja-vu, adică am mai văzut retorica asta, am mai văzut oameni ca aștia, am mai trecut prin asta ... prea multă repetiție deja - tre să dau skip forward că știu și finalul evident!


Trecând peste această introducere evident menită a contempla atent la vorbele mele și la ce va urma vă menționez că eu nu cred în statul unic și cam și aici pe joc avem Iohannisi care vor funcția de numa-numa (dacă nu aia măcar aialaltă) și din păcate nu e o glumă, în jocuri de felul ăsta sunt mulți care au ca ideal în viață medalia aia, majoritatea însă tot e-istoria ne spune când ajung acolo ori dau chics (și ne șterg ungurii țara, ca pe er) ori cam baga mâna în borcanul cu miere, oricum ar fi inevitabil dupa, fericiți că au prostit lumea și au fost aleși dispar în glorie (eu tot rămân indiferent de timp, după cum am demonstrat pe er 15 ani, dar îi uit că nu i-am știut din prima măcar!). Din păcate să nu credeți că eu îi vreau plecați (chiar deloc, ptiu drace: mai stați mult?) eu îs conștient că asemenea oameni nu au răbdare și dacă nu îs în bisericuța de putere cu promisiune de prea-marire dispar înainte de a pune mâna pe ciolan.


Și aici vine altă chestie care mie nu-mi place bisericuțele formate la nivel înalt în care doar ai lor și aplaudacii au voie, că restu nu respectă criterile aparent care în realitate îs simple nu ai pupat mâna sultanului, nu pupi nici haremul. Eu rău cum sunt i-aș invita să pupe un stâlp pe furtună că am auzit azi ca electricitatea și fierul înlocuiesc sarea (au făcut japonezii o lingură electrică care o elimină), deci le și dau un sfat bun, prea multă sare strică la inimă, stâlpul curăță tot!


Si nu îmi plac nici statele astea democrate în care un unic candidat trebuie ales, nu zic de Ceaușescu sau tovarășu Putin, că ambii aveau formal pe cineva acolo să nu fie singuri, doar la noi în această efemeră democrație a unora mai experimentați ca iepurașul de paști avem un singur candidat știut și votat dinainte! (pentru că e singurul experimentat, neconflictual si imparțial cum se laudă el, dar tocmai asta e, doar se laudă el că nu e nimic din alea, însă e amuzant că el zice că în propriul său partid e unicul și că restu nu se ridică la nivelul ăsta, îi insultă sau îi ia la mijto pe membrii, de curiozitate?, sau or fi clone și nu se supără, că dacă avea puritani perfecți săreau la gât: bă nene ce zici tu acolo?)


E, uite că vă stric eu socoteala dragi tovarăși și anunț că UCD are candidat la președinție!


--- urmarea la mare la soare, pardon am greșit frecvența - în articolul următor, că nu mai intră.


https://im.indiatimes.in/media/content/2017/Feb/3_1486553852.jpg



Închei prezenta parte cu mențiunea : Candidez ... 


(notă, episodul 2 e estimat a apărea în câțiva ani, când va fi filmat și editat sau mai devreme în anumite situații, vedem)

Support

Comments (4)

Succes!
V3 o7
Partea doi a rămas sub pasaj în Pipera a zis că așteaptă o reacție de la Iohanis, da a zis omul că îmi zice și răspunsul când îi scriu în germană, că așa nu se riscă! Bbă ce lume!
Glumesc evident, partea doi va fi scrisă mâine iar dacă nu întră în articol esențialul va fi poimâne în partea trei. Trebuie să lăsăm lumea să citească, să dezbată, să fie campanie electorală propriu-zisă. Opa, stați că am uitat că din aștea te cam trimit prin Siberia (prin comparație), hm (nu-mi place soarele, deci mă risc). Oricum o să-mi placă ce urmeză, garantat!